Zware tweede ronde DEZ teams
Geplaatst 12 oktober 2012
Terwijl in de eerste ronden nog 5 van de 6 matchpunten werden verzilverd door de 3 DEZ teams, was het in de 2e ronde van de ZSB competitie lastig om goede zaken te doen.

Het eerste team verloor met 3-1 van De Zwarte Dame 1 uit Kruiningen. Dig de Graaf gaf al vroeg in de opening een kadootje aan zijn tegenstander en zat met zijn hoofd al te veel bij Sinterklaas. Rick van de Breevaart zette zijn sterke prestaties in de externe competitie voort door een knappe overwinning op het tweede bord waardoor de stand gelijk werd. Door capitulaties van Theo Blonet op het derde en Peter van de Breevaart op het vierde bord gingen de punten alsnog naar Kruiningen.

Het tweede en derde team van DEZ moesten op bezoek in Goes en kwamen beide met een 2-2 gelijkspel naar huis.
Johnny van den Berge was de enige mathwinnaar terwijl Bart Hertog en Corne Niemantsverdriet gelijk speelden. Invaller Hans Dijke kon het helaas niet bolwerken.
Bij het derde team wonnen Ibrahim Bajramovic en Guido van de Breevaart. Andries de Meyer had dit ook kunnen doen maar ondanks groot materiaal voordeel verloor hij alsnog en dat zelfde gebeurde bij Jan van der Sleen die te veel tijd verbruikte tegen de Goese jeugdspeelster.