ZSC grijpt wederom mis
Geplaatst 09 februari 2019
Het combinatieteam van Zierikzee en Scherpenisse is er (net) niet in geslaagd om haar wedstrijdpunten te verhogen. Met het meest minimale verschil verloor ZSC van De Zwarte Dame. Teamcaptain Martin Krijger doet verslag.
 
De Zwarte Dame 1769 ZSC 1785 4½-3½
Bliek , W. (Wouter) 1970 Krijger , M.M. (Martin) 1696 ½ - ½
Krijnsen , W.F. (Wilco) 1595 Pluijm van der, R. (Rick) 2020 ½ - ½
Borgt van der, P.B.F. (Peter) 1894 Sloot van der, O. (Olaf) 1865 ½ - ½
Meulblok , W.H.C. (Willy) 1890 Eenennaam van, J. (Joost) 1746 ½ - ½
Vliet van, A. (Ton) 1650 Nieuwendijk van den, C.L. (Kees) 1771 ½ - ½
Clarisse , E. (Eric) 1821 Spiegels , S. (Sjaak) 1805 1 - 0
Hollander den, R. (Rinus) 1623 Koedoot , S. (Sebastiaan) 1709 1 - 0
Koeman , B. (Bram) 1707 Breevaart van de, R. (Rick) 1666 0 - 1
 
 
Vol goede moed en rating-technisch in de sterkste opstellingen begonnen we aan de altijd weer mooie klus in Kruiningen. Helaas kon Ben niet meespelen, maar daartegenover stond dat ik het nieuwe Denk en Zet lid Rick van der Pluijm op kon stellen.
 
We stonden in de middenmoot van de 4e klasse F van de KNSB, net onder DZD. In het begin zag het strijdbeeld er goed uit. De eerste remises kwamen al snel binnen. Olaf en Peter hadden veel ontzag voor elkaar evenals Ton en Kees.
 
Daarna een meevaller: Rick van de Breevaart maakte het Bram in een mindere stelling redelijk lastig. Bram gaf zijn voordeel weg en Rick haalde de winst binnen.
Daarna stelde Wouter remise voor. Martin nam er uitgebreid de tijd voor om eens rond te kijken. Hij had licht voordeel, maar gezien de stand aan de andere borden vond hij het verstandig om het aanbod te accepteren.
 
Joost kwam tegen Willy goed ut de opening, en leek later door een geïsoleerde pion moeilijk te staan. Willy kon er echter geen gebruik van maken. Joost probeerde nog wat met een koningsaanval maar dat verzandde in alweer een remise.
 
Rick vd Pluijm speelde na een betere opening wat gehaast en raakte een pion kwijt. Die Wilco met degelijk spel niet meer teruggaf. Gezien de iets betere stukkenopstelling van Rick in het eindspel werd ook deze partij remise.
 
Nog twee partijen te gaan met de stand 2,5-3,5 voor ZSC op het formulier. Alleen stond Sjaak niet best, en had Sebastiaan in een betere stelling een loper weggegeven. Het kwam niet meer goed. Sebastiaan verloor inderdaad. Sjaak speelde nog vertwijfeld door maar Eric bekroonde zijn prachtig gespeelde partij met de beslissende zege.
 
Door deze kleine doch dure nederlaag staat ZSC nu 5e met slechts 3 punten voorsprong op nr. 10 en hekkensluiter Bergen op Zoom. De eerstvolgende match is tegen het voorlaatst staande ScheldeSchaak, die moeten we echt wel zien te winnen. Ook al omdat we in de laatste twee ronden tegen De Baronie en De Raadsheer moeten, de nrs. 2 en 3 op de ranglijst.