Zeeuwse jeugd actief op Huttontoernooi
Geplaatst 26 oktober 2013
Onder leiding van jeugdbegeleiders Nick Dubbeldam en Joost van Ruler heeft een Zeeuwse jeugdselectie afgelopen zaterdag meegedaan aan het jaarlijkse Huttontoernooi dat deze keer werd georganiseerd in Leiderdorp. Spelers van Landau, HWP, Terneuzen, Souburg, Zierikzee, Goes en Denk en Zet namen de honneurs waar. Denk en Zet was vertegenwoordigd in elke leeftijdscategorie, namelijk Marcel van den Berge in de A groep, Alec Harmsen (B), Joost van Eenennaam (C ), Stef Verjaal (D) en Laurens van den Berge (E).

Het Zeeuwse A-team was sterk vertegenwoordigd door de deelname van de gebroeders Ducarmon en ook onze eigen ZSC teamspeler Kedem Gutkind was van de partij. Laatstgenoemde behaalde de maximale score van 5 uit 5 waardoor een knappe 2e plaats werd behaald. Marcel deed het goed tussen de "grote jongens" en wist een mooi resultaat te behalen van 1 punt uit 4 partijen.

De overige teams eindigden in sterke competities beneden de middenmoot maar gingen allen met een mooie en leerzame ervaring naar huis. Alec Harmsen scoorde 1.5 uit 5, Joost van Eenennaam 1.5 uit 4, Stef Verjaal 1 uit 5 en Laurens van den Berge bleef ondanks goed spel met lege handen achter. 

Volgend jaar wordt het toernooi in Zeeland georganiseerd dus kunnen we een thuiswedstrijd spelen!