Winst voor DEZ A in 1e ronde; nipt verlies DEZ B
Geplaatst 01 oktober 2022
Het A team van DEZ heeft in de 1e ronde met 3-1 gewonnen van Terneuzen A in de 1e klasse van de Zeeuwse avondcompetitie. Qua ratingverschil een verwachte uitslag. Sebastiaan Koedoot haalde op het 4e bord als eerste de buit binnen nadat zijn tegenstander een stuk kado deed in het late middenspel. Op het 1e bord kwam Rick van der Pluijm door een misrekening een centrumpion achter in de opening maar won deze na sterk spel weer terug en trok de partij alsnog naar hem toe.

Dig de Graaf bracht de wedstrijd over de streep door op het 2e bord te winnen. Na een Pirc verdediging kwam hij iets onder druk te staan in het centrum maar kwam daar goed uit. Via de open c-lijn kon hij toen de zwarte koning aanvallen wat uiteindelijk resulteerde in mat. Op het 3e bord was er lang evenwicht op het bord bij Rick van de Breevaart maar in het eindspel met wederzijdse pionpromotie kwam hij één stapje te laat en moest capituleren.

Het reserveteam van DEZ verloor nipt met 1.5-2.5 van Oostkapelle in de 3e klasse. Corne Niemantsverdriet verloor op het 2e bord en Raymond Leemreijze op het 3e bord. Daniël Scherpenisse moest berusten in remise op het 4e bord. en de eer werd gered door Adrian Stoutjesdijk die knap won op het 1e bord.