Welkom terug
Geplaatst 10 april 2015
Uiteraard geldt deze boodschap ook voor u, (de) trouwe lezer, omdat u twee weken geen (nieuwe) publicatie op deze site heeft gezien: simpelweg omdat er de afgelopen twee weken niet geschaakt is door en/of bij onze schaakvereniging. Maar dit warme welkom is speciaal bedoeld voor Theo Blonet, welke na een paar maanden de schaakzolder gelukkig weer wist te vinden.  Na met de overige aanwezigen te hebben bijgepraat, besloot de het keizer programma Blonet oneven te loten. Blonet was daar naar eigen zeggen wel blij mee, zodat hij al kijkend weer in het schaakritme kan komen: we kijken al uit naar de aankomende offers en het romantische schaak van Blonet van weleer!

Dig de Graaf was ook weer even terug uit de zandbak in het Midden Oosten. Tegenstander Sebastiaan Koedoot maakte er echt een spreekwoordelijk potje zandbakspelen van. In een zijvariantje was zijn snelle c5 niet al te best, maar nog acceptabel volgens WFH. In plaats van zijn stukken te ontwikkelen  (wat de Graaf wel op de juiste wijze deed met drukzetting) speelde Koedoot de pionopstoot f5, wat echt teveel gevraagd was, waarna het, zowel volgens WFH, als op het bord niet te redden was.

Degenen die er nog meer een potje van maakten (in zandbak speel perspectief, niet in partijlengte of kwalitatieve zin) waren Rick van de Breevaart en Ibrahim Bajramovic. Bajramovic kwam veel beter te staan, onder meer omdat van de Breevaart tempi verloor door het eerst vastpakken van de toren toen hij wou rokeren. Misschien had de jarige (gefeliciteerd!) Bajramovic daarna teveel goede mogelijkheden om uit te kiezen, waardoor hij in stijl van Murphy (nee, niet de schaker Morphy) uiteraard de foute keuzes maakte. Noem het zand in de ogen strooien bij elkaar, noem het schwindelen door van de Breevaart, feit is dat Bajramovic figuurlijk in ieder geval niet jarig was: van de Breevaart kreeg uiteindelijk het cadeautje en ging er met het punt vandoor. Door de afwezigheid van Jan de Graaf (ook gefeliciteerd trouwens!) neemt van de Breevaart de tweede plaats in de stand hierdoor over.

Omdat het C-team extern een inhaalwedstrijd in Goes speelde en de overige senioren diverse andere bezigheden hadden, waren er maar vijf personen aanwezig deze vrijdagavond.  Hopelijk vallen er naast Blonet volgende week vrijdagavond weer meer Denk en Zetters te verwelkomen!

Als trouwe lezer hoeft u niet zolang te wachten. Morgen staat de uitwedstrijd van ZSC tegen DZD op de kalender. Daar zal ongetwijfeld ook een verslag van komen. Alvast een voorproefje voor het gemis van de laatste twee weken: ZSC staat bij voorbaat al 1-0 achter, doordat ze maar zeven spelers achter de borden kan brengen. Tsja, niet alleen onze speelavonden hebben af en toe (te) weinig spelers…