Wederom geen maat op Rick van der Pluijm
Geplaatst 27 december 2019

Het jaarlijkse oliebollentoernooi is met een 100% score gewonnen door Rick van der Pluijm. Getuige ook de opkomst van 23 personen en 1 joker was dit gezamenlijke jeugd/ volwassenen snelschaak evenement weer een groot succes.

 

Omdat de jeugd meespeelt wordt er altijd eerder begonnen en in deze editie werd er een extra moordend tempo op na gehouden om zoveel mogelijk ronden te spelen, alvorens de jeugd naar huis moest. Zo een dermate hoog tempo dat er amper tijd leek om een oliebol te eten of die andere slechte gewoonte onderaan de trap uit te oefenen. Tenzij je natuurlijk snel won (of verloor)...

 

Door dit hoge tempo was het mogelijk om de vooraf aangekondigde 10 ronden te spelen, waarna er verrassend genoeg wel 9 leden een 50% score hadden. Daar waar het middelveld dus dicht bij elkaar lag, waren de verschillen naar boven toe groter. Van der Pluijm won al zijn potjes soeverein, op de voet gevolgd door Olaf van der Sloot die tegen zijn gewoonte in nooit remise aanbood, maar naar eigen zeggen ook amper iets hoefde te doen tijden het schaken, behoudens logische zetten. Tsja, met 9 uit 10 is dat onweerlegbare logica, alhoewel volgens zijn perceptie hij wel beter stond tegen de uiteindelijke winnaar.

 

Nummer 3 Sebastiaan Koedoot verloor dan alleen weer van de nummer 1 en 2 en met een remise tegen Johnny van den Berge eindigde hij met 7,5 een vol punt voor van den Berge die op zijn beurt weer een punt meer scoorde dan de knap presterende Adrian Stoutjesdijk. Een half punt daaronder een heel legioen met 5 punten: Bart Hertog, Dig de Graaf, Rick/ Peter en Guido van de Breevaart (dit trio nog bedankt voor het regelen van de olienbollen) alsmede Reinier Smits, Jonathan Quist en Corné Niemantsverdriet (dank voor het regelen van de prijsjes). Opvallend aan deze groep is dat een fors aantal hiervan pas dan wel herintredende schakers zijn.

 

Wilco Lindhout, Jan de Graaf, Daniël Scherpenisse en Jacco Eerland zetten gezien het geweld boven zich met 4 punten toch ook een verdienstelijke score neer. En ook Juan de Graaf, Fabian Smits, Raymond Leemreijze, Mariëlle en Nicoline Wesdorp en Mats den Engelsman vielen in de natura-prijzen.