Two out of three aint bad
Geplaatst 19 januari 2018

Drie teamwedstrijden, twee interne partijen en één vrijwillig terugtrekken kenmerkten deze vrijdagavond. Geen slechte opkomst aan het einde van de week van blue monday. En de resultaten? Meat Loaf zong er al over!

 

De vrijdag voor diesem blauen Montag was de opkomst iets minder, maar werd er niettemin toch genoeg strijd geleverd. In de interne competitie vielen er geen verrassingen te noteren in de partijen tussen Rick van de Breevaart en Theo Blonet en tussen Sebastiaan Koedoot en Raymond Leemreijze. Beide eerstgenoemden wonnen: van de Breevaart via een mooie koningsaanval, waar alle stukken meededen en Koedoot via een langzaam maar zeker opgezette mataanval na pionwinst. De twee nieuwkomers Ronald Heijboer en Bart van Riessen bonden voor het eerst onderling de strijd aan en hoewel van Riessen eerst de ruimte en het centrum pakte, was het Heijboer die via een penning een pion won, waarna de zwarte stelling in elkaar stortte.

 

Deze vrijdag zette Heijboer zijn zegereeks voort door in een leuke partije van Daniël Scherpenisse te winnen. Door het vrijwillig terugtrekken van Corné Niemantsverdriet mocht van Riessen het nu tegen Hans Smits opnemen. Smits bleek de meeste ervaring te hebben. Op de schaakzolder ontving Denk en Zet B in een heus degradatieduel De Zwarte Dame C. In deze tweede klasse wist het B-team door overwinningen van Joost van Eenennaam en Ibrahim Bajramovic en de remise van Adrian Stoutjesdijk het gat met de tegenstander op de ranglijst tot drie punten te vergroten. Dat Theo Blonet nog verloor bracht de teamoverwinning niet meer in gevaar.

 

Vorige week speelde het C-team nog thuis tegen het B-team van Zierikzee, waarbij op de helft van de teamwedstrijd de voor het oog te pakken winst, alsnog eindigde in een 1-3 verlies. Alleen Stoutjesdijk wist zijn tegenstander te vloeren. Deze week nam het C-team revanche in deze derde klasse door in het bowlingcentrum Goes D met dezelfde cijfers te verslaan. Overwinningen waren er voor Jan de Graaf, Andries de Meyer en Wilco Lindhout. Juan de Graaf zorgde voor het punt bij de gastheren.

 

In hetzelfde zaaltje speelde Denk en Zet A tegen de kampioen van de eerste klasse. Olaf van der Sloot, Sebastiaan Koedoot, Rick en Peter van de Breevaart schaakten wederom weer lekkere partijen tegen het op volle sterkte opgekomen Goes A, maar kwamen weer niet van de nul af. Dankzij de gratis uitrijkaarten kon er door de hagel de reis richting het eiland weer gemaakt worden.