Toename van spelers met perfecte score
Geplaatst 07 oktober 2016
Nadat de laatste twee weken Sjors Sportief wederom een succes bleek, probeerden deze vrijdagavond 10 senioren ook succes te behalen op de memorabele 64 velden. De topper van de avond (ranglijstgewijs) was het treffen tussen Bart Hertog en Joost van Eenennaam. Hoewel de stelling veelbelovend oogde durfde geen van de twee partijen het troebele water op te zoeken en bracht zetherhaling beiden een half punt.

Rick van de Breevaart kende ogenschijnlijk weinig moeite met Andries de Meyer. Bij het eerste rondje langs de borden stond van de Breevaart een kwaliteit en 20 minuten voor. Extra troef was een gedekte vrijpion. De Meyer kon geen verborgen troeven meer in zijn mouwen vinden en moest het punt aan van de Breevaart laten.

Bij de wedstrijd tussen Ibrahim Bajramovic en Sebastiaan Koedoot stond het bord al na een paar zetten in brand. Bajramovic offerde een pion om de zwarte koning te kunnen belagen. Toen Koedoot de stelling dicht wist te houden, gooide Bajramovic er een paard tegenaan om de stelling te openen. In tegenstelling tot vorige week liet Koedoot zich nu niet foppen en verdedigde secuur, waarna afruil van de torens en resterende lichte stukken Bajramovic zijn hand sportief toestak.

Nadat Henk van Vliet vorige week nog mocht oefenen tegen Wilco Lindhout op en achter het schaakbord ging het dit keer om het echie tegen dezelfde Lindhout. Van Vliet hield lang stand, maar Lindhout liet zich ook nu niet verrassen. Toch een verdienstelijk debuut voor nieuwkomer Van Vliet.

Een andere ‘nieuwkomer’ was Theo Blonet. Na zijn trainingskamp van de afgelopen weken (onder meer schaaktraining in een 37 graden verwarmd Kroatisch zwembad) trof hij in zijn eerste competitiepartij van het seizoen Raymond Leemreijze. Beide nestors hadden er zin in en speelden de langste pot van de avond. Het is omdat de klok van Leemreijze 0:00 aangaf, want anders had de partij wellicht nog de zaterdag gehaald! Hoewel voor Leemreijze de wintertijd dus te laat komt, had de klok een uur terugdraaien hem waarschijnlijk geen soelaas geboden, omdat Blonet in een pionneneindspel nog  een loper als bonus had. 

Met deze eerste overwinning voegt Blonet zich bij de overige twee spelers die dit seizoen intern nog een 100% score hebben. Het podium van deze perfecte scoorders wordt vervolledigd door Corné Niemantsverdriet en Jan van der Sleen. Eeuwige roem valt hun ten deel! In ieder geval tot aan hun volgende wedstrijd…