Snelste overwinning?
Geplaatst 18 november 2011
Door afwezigheid van Sebastiaan Koedoot kon Dig de Graaf de koppositie weer terug pakken maar moest dan wel winnen van Rick van de Breevaart die de laatste weken op het podium probeert te komen. De Graaf die een week eerder ook snel klaar was, grapte vooraf dat het deze avond ook niet lang ging duren. Z'n woorden waren nauwelijks koud en het was inderdaad al afgelopen voor Van de Breevaart. In een Siciliaan met f4 rocheerde hij namelijk zonder zijn paard op d4 voldoende te ondersteunen waarna deze door een penning verloren ging en het na 10 zetten gebeurd was.
Andries de Meyer hield er ook de vaart in want ook hij maakte de partij niet lang. Deze keer moest Raymond Leemreijze aan de dadendrang van De Meyer geloven. Na verschillende mindere verdedigingszetten kreeg Leemreijze eerst een sterk paard op e6 te verwerken waarna hij ook nog onder de voet werd gelopen op zijn lang gerocheerde koningsstelling.
Op het naaste bord trok Bart Hertog de lijn van dit seizoen door met goed spel. Na wat mindere resultaten tegen op papier sterkere tegenstanders liet hij nu geen spaan heel van de stelling van Jan van der Sleen. Laatstgenoemde ging in de fout door in een Spaanse partij zijn paard op de h lijn te posteren en kwam er hardhandig achter wat de spreuk "een paard aan de rand is een schand" werkelijk betekent. Hertog kon inslaan op f7 en via allerlei open diagonalen en lijnen aanvallen met mat tot gevolg.
Theo Blonet boekte zijn tweede opeenvolgende overwinning en deze keer op Guido van de Breevaart. Laatstgenoemde bood aanvankelijk prima tegenspel maar kon toch niet voorkomen dat Blonet na een stukoffer met zijn centrumpion kon opstomen naar damepromotie. Wat volgde was een eindspel met ieder een toren en enkele pionnen maar waarbij Blonet een dame had voor een licht stuk en dat was uiteraard voldoende voor de winst.
Ook Marcel van den Berge kon zijn tweede winstpartij noteren door te winnen van Ibrahim Bajramovic. Van den Berge was in het middenspel een kwaliteit voor komen te staan maar kon de partij toch niet naar zijn hand zetten. Zeker niet toen Bajramovic een tweetal pionnen wist te winnen en Van den Berge met zijn toren tegen een paard en drie vrijpionnen aan keek. Het was dus Bajramovic die met de eer ging strijken totdat hij een misrekening maakte en alsnog zijn pionnen inleverde. Toen hij daarna ook nog zijn paard weggaf, hield hij het maar voor gezien.
Ook de jeugd speelt elke week competitie opgesplitst in een tweetal groepen. In de A-groep gaat Ardjan de Jong aan de leiding die tot nu toe al zijn partijen heeft gewonnen. Hij wordt op de voet gevolgd door Machiel Lindhout en Niek de Wit. In de B-groep staat nieuwkomer Joost van Eenennaam op nummer 1. Juan de Graaf die deze week van Joost wist te winnen neemt de tweede plaats in, gevolgd door Aldo Kreiter die het podium compleet maakt.