Snelschaak net geen prooi voor jeugdlid
Geplaatst 27 mei 2016
Ook nu werd het schaakseizoen afgesloten met een snelschaaktoernooitje op de laatste vrijdagavond in mei. Wellicht was niet iedereen hiervan op de hoogte, getuige in eerste instantie de opkomst van slechts 10 leden (ten opzichte van de 34 bij het doorgeefschaak 2 weken terug). Na een telefoontje naar Rick wist deze de weg naar de schaakzolder ook nog te vinden, zodat vanaf ronde 3 er 11 deelnemers waren. Er werden in totaal 8 rondes gespeeld, waarbij iedereen wel een partij wist te winnen.

De jeugdleden weerden zich (en haar) kranig, waarbij Stef Sebastiaan in hun eerste onderlinge treffen verdiend op remise wist te houden en in de laatste ronde Rick via goed spel wist te verschalken. Senior Wilco had een sterke start door onder meer Joost te verslaan. Uiteindelijk behaalden Stef en Joost beiden 5,5 punt. De remise hadden beiden behaald tegen clubkampioen Sebastiaan, welke op 6 punten eindigde (enigszins gelukkig onder meer door een verloren stelling op tijd te winnen tegen Jan en tegen Wilco in iets minder stelling een illegale zet te kunnen claimen). Sebastiaan verloor dan wel zijn partij tegen Rick (na twee pionnen te hadden voorgestaan), welke daarmee op 5 punten (uit slechts 6 wedstrijden) uitkwam.

Na zijn goede start en illegale zet eindigde Wilco uiteindelijk op 4 uit 7. Dezelfde score voor Adrian die hiervoor 8 partijen nodig had. Broer Elmar speelde een paar sterke partijen tegen de senioren, maar verloor deze toch door een klein foutje op het einde. Rosalinde had een keer pech door op tijd te verliezen. Waar de één pech heeft, heeft de ander geluk: Jason stond te juichen toen hij zijn toren verloor tegen Jan, niet vanwege het materiaalverlies, maar omdat Jan door zijn vlag/tijd ging. Vader Jan kende echter geen genade voor zoon Juan in hun onderlinge partij. De penningmeester toonde dit wel en daardoor had iedereen uiteindelijk geluk, want hij vond dat iedereen wel een gratis consumptie verdiende voor de getoonde inzet.