Podiumplaatsen duidelijker
Geplaatst 20 april 2012
Met nog drie ronden te gaan in de interne competitie worden de podiumplaatsen steeds duidelijker. Al enkele ronden is Dig de Graaf niet meer af te houden van het derde opeenvolgende kampioenschap. Hij probeerde nog wel de winst te pakken maar berustte in een puntendeling tegen Johnny van den Berge die daardoor met minimaal verschil de 2e plek inneemt voor Rick van de Breevaart.
Rick kwam tegen pa Peter nog wel een stuk voor door een verkeerde afruil maar moest nog van geluk spreken remise te spelen. Peter kreeg namelijk in ruil voor het stuk een ver opgerukte vrijpion en een mooie aanval. In tijdnood overzag Peter mat in 4 zetten waarna hij vanwege de beperkte tijd koos voor eeuwig schaak.
In alle overige partijen viel er een beslissing. Zo won Jan de Graaf van Hans Smits. Ging Jan van der Sleen mat tegen Theo Blonet en bouwde Wilco Lindhout tegen Guido van de Breevaart een prachtige stelling op maar blunderde een kwaliteit weg in de eindfase. Tot slot moest ook Raymond Leemreijze in het eindspel het hoofd buigen voor Marcel van de Berge.
Bij de jeugd zijn er nog twee ronden te gaan. In de A groep staat Ardjan de Jong ver voor en kan net als zijn ome Dig het kampioenschap niet meer ontlopen. Het is nog wel spannend  in de strijd om de tweede plek tussen Machiel Lindhout en Daan Gunst. In de B groep was het algehele malaise bij de top vier spelers waarbij alleen Paul van de Breevaart deed wat hij moest doen, namelijk winnen. Hierdoor heeft Paul de koppositie overgenomen van Stef Verjaal en heeft het behalen van het kampioenschap nu in eigen hand.