Oliebollenschaak
Geplaatst 06 januari 2017
Oliebollen is toch iets van oudjaar? Iets van vorig jaar? Iets van een week geleden? Helemaal juist! Gaat dit op het eiland Tholen dan anders? Vieren ze, net als in China, dit op een later tijdstip daar? Nee hoor, het traditionele (gesloten) snelschaaktoernooi werd bij schaakvereniging Denk en Zet op hetzelfde moment gespeeld als altijd, alleen het verslag hiervan is enigszins verlaat.
 
Op vrijdag 30 december gingen 5 jeugdspelers, 1 ex-lid en 13 senioren de strijd met elkaar aan om de jaarlijkse eeuwige roem van de snelschaaktitel te vergaren. Alen Bajramovic (jawel , de zoon van) wist na een kleine 10 jaar afwezigheid de schaakzolder weer eens te vinden en hij bleek het schaken nog niet verleerd te zijn. In de laatste (tiende) ronde hield hij verdienstelijk Olaf van der Sloot op remise (en behaalde zo in totaal meer dan  50%) . Van der Sloot die zijn vergankelijke roem van voorgaand jaar verdedigde had in de eerste ronde ook een remise moeten afstaan tegen Guido van de Breevaart. De acht rondes daartussen won hij allemaal, waardoor hij in successie het toernooi op zijn naam schreef. Waarschijnlijk net zo vergankelijk als de grote fles bier die hij hiermee won (want die zal inmiddels al lang leeg zijn).
 
De enige speler die het langst bijbleef was Sebastiaan Koedoot. Tot en met de negende ronde had hij alleen een punt afgestaan aan de genoemde winnaar. In de laatste ronde kon hij langszij komen, maar verloor in een wildwest partij van jeugdspeler Adrian Stoutjesdijk, welke met zeven overwinningen de (gedeelde) derde plaats (tezamen met Johnny van den Berge) opeiste. Een prima prestatie en weer een bewijs dat gemengde activiteiten met de jeugd ook op sportief gebied een succes is: vandaar dat komende week vrijdag er weer een gemengde activiteit op het menu staat: doorgeefschaak (vanaf 7 uur).
 
Een overige speciale vermelding gaat uit naar Raymond Leemreijze die tot nu toe altijd dit toernooi vermeed, omdat hij de bedenktijd te kort vindt. Veel spelers hadden toch getekend voor zijn 50 procent score van deze avond! Wederom een leuke en leerzame avond voor de jeugdspelers Adrian, Daniël, Jacco, Joan, en  Joep, alsmede voor de senioren Alen, Andries, Guido, Ibrahim, Jan (de Graaf), Johnny, Joost, Juan, Olaf, Peter, Raymond, Rick, Sebastiaan en Wilco. En gelukkig wist ook weer iedereen minimaal één partij te winnen, alhoewel dat eigenlijk niet uitmaakte, want iedereen ging sowieso met een prijs naar huis.