Nieuw seizoen van start
Geplaatst 02 september 2011
Het nieuwe schaakseizoen is weer begonnen na een niet al te warm zomerreces. Vrijdagavond 9 september is er een inloopavond voor alle belangstellenden om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de schaakzolder van het voormalig gemeentehuis op de Hoge Markt in Scherpenisse. Iedereen is vanaf acht uur van harte welkom.
De jeugd begint weer op 16 september van half zeven tot acht uur.

Na het kampioenschap van Denk en Zet in de eerste klasse vorig seizoen mag het nu uitkomen in de Zeeuwse hoofdklasse. Hierbij is een combinatie gevormd met de schaakvereniging uit Zierikzee waarbij ze elk vier spelers zal aanleveren omdat beide verenigingen in onvoldoende mate een volwaardig achttal in kunnen zetten. Het team gaat spelen onder de naam Zie Scherpe Combinatie (ZSC) wat een dubbele betekenis heeft met verwerking van de speellocaties Zierikzee en Scherpenisse in de naam. Op 17 september vindt de eerste ronde plaats in en tegen Middelburg.

Afgelopen vrijdag is de spits afgebeten in de interne competitie met een viertal partijen. Kampioen Dig de Graaf had geen moeite met Marcel van den Berge die in een Spaanse partij stap voor stap naar de slachtbank werd geleid. Nummer twee van het vorige seizoen Johnny van den Berge verkeek zich lelijk op de aanval van Ibrahim Bajramovic. Door een ongelukkige damezet van Van den Berge verloor hij onnodig tempi en daarmee het initiatief. Bajramovic kon de partij met een prachtig loperoffer beslissen maar overzag dit. Toch stond hij dusdanig in het voordeel dat hij een paar zetten later de felicitaties alsnog in ontvangst kon nemen.

Rick van de Breevaart die vorig seizoen derde werd had niet veel moeite om Wilco Lindhout van zich af te schudden. In een Siciliaanse verdediging ging Lindhout in de fout nadat hij via een tussenschaakje zijn ongedekte paard op b4 kwijt raakte en waardoor het pleit beslecht was. Ook Sebastiaan Koedoot had geen kind aan Raymond Leemreijze die duidelijk niet zijn beste avond had. Ook hier kwam een Siciliaan op het bord alleen kwamen de stukken op heel onlogische velden te staan wat Leemreijze duur kwam te staan vanwege materiaalverlies. Eerst volgde er een licht stuk en daarna via een penning de dame waardoor de stukken weer terug in de doos konden worden gedaan.