Moeizame voortzetting van drieluik
Geplaatst 03 februari 2020

Het eerste viertal van Denk en Zet heeft in de voorlaatste ronde een verwachte overwinning geboekt tegen het op papier zwakkere B team van Zierikzee. In plaats van een 0-4 walk-over werd het nog spannend en kwamen de DEZ-ers goed weg met een 1-3 overwinning.

 

Op het 1e bord deed Rick van der Pluijm wat er verwacht mocht worden. Al binnen een half uur won hij via een combinatie een paard en daarna een kwaliteit waarna de Zierikzeer het voor gezien hield. Een minuut later beging Dig de Graaf op het 2e bord een miskleun door al op de 8e zet niet een pion te winnen zoals hij dacht maar een pion en een loper weg te blunderen. Hij herpakte zich redelijk en kwam zowaar in een eindspel terecht waarbij hij nog wel een kwaliteit achter stond maar wel met een extra vrijpion. Op het moment dat hij dacht op zijn minst remise te spelen, blunderde hij onverwachts voor een tweede keer een stuk weg waarmee de black-out niet een moment betrof maar op de hele avond van toepassing was.

 

Gelukkig had Bart Hertog in het vroege middenspel al een pion gewonnen op het 4e bord en wist wat hem te doen stond omdat de stand van zaken op het bord naast hem ook niet al te rooskleurig was. Hij speelde dit bekwaam uit in een paardeindspel en haalde zo het 2e punt binnen. Inmiddels had Joost van Eenennaam het moeilijk op het 3e bord nadat zijn tegenstander onverwachts sterk uit de opening was gekomen en beslissend voordeel kreeg in het middenspel. Het leek 2-2 te worden nadat Joost in hevige tijdnood drie pionnen achter was gekomen. De vervangende ;-)  teamleider was even bij het bord weg gelopen en nadat de partij kort daarna ten einde was, was hij dan ook in de veronderstelling dat het 2-2 was geworden. Bij het schrijven van dit verslag is het dan ook totaal een raadsel wat er gebeurd is op het bord en hoopt hier meer van te horen op de komende clubavond …

 

Denk en Zet A blijft door deze overwinning koploper in de 2e klasse en heeft in de laatste ronde genoeg aan een gelijkspel tegen concurrent Zierikzee A.