Jeugdteams doen het goed
Geplaatst 28 februari 2014
De jeugdteams van Denk en Zet blijven het goed doen in de Zeeuwse jeugdcompetitie. Het D team met Stef Verjaal, Geert van Eenennaam, David Chen en Nicolas Flikweert moesten aantreden tegen hun grootste concurrent Landau uit Axel. In het hol van de leeuw werd de 1e wedstrijd met maar liefst 0-4 gewonnen en de 2e wedstrijd nipt met 2.5-1.5 verloren. Stef scoorde 2 uit 2 en David 1.5 terwijl zowel Geert als Nicolas 1x wonnen. Denk en Zet staat in deze groep bovenaan maar heeft wel een verliespunt meer dan Landau.

Het C1 team had niet al te veel moeite met Souburg C2 en wonnen met 3-1. Alleen Paul van de Breevaart liet zich verrassen door de jeugdige Souburger door de dame van Paul te vangen. Winstpartijen waren er voor Joost van Eenennaam, Juan de Graaf en Reinier Flikweert.

Een zwaardere dobber had het C2 viertal met David Bruijzeel, Adrian Stoutjesdijk, Jacco Smits en Bernd Maljaars. Zij moesten namelijk tegen favoriet Landau C die alleen maar tegen het DEZ C1 een punt had moeten afstaan. Lange tijd leek Bernd met een stuk meer met de winst aan de haal te gaan, maar die liet zich toch nog beet nemen. De andere spelers hadden ook een prima ervaring alleen niet met het gewenste resultaat waardoor met 0-4 werd verloren.

Landau gaat door deze overwinning aan de leiding in de C groep gevolgd door DEZ C1 en C2 op de 2e respectievelijk 3e plaats.