Jeugd verslaat Senioren
Geplaatst 13 januari 2017
Hoe de Zeeuwse wind ook haar best deed deze vrijdagavond de dertiende, kreeg ze toch geen gehoor bij de aanwezigen op de schaakzolder. De wind werd namelijk overstemd door de jeugd en senioren, welke weer met veel plezier het twee maal per jaar terugkerende doorgeefschaak speelden. Het zijn zo een beetje ook de enige avonden dat de orde enigszins verstoord mag worden. Net zoals het ook de enige avonden zijn dat de reguliere schaakpatronen op de borden verstoord  worden. Alles kwam deze avond weer langs: vier witte paarden, pionnen die trotse dames werden maar na het slaan weer gedegradeerd werden tot pion, offers, tijdnood en veel stukken die achter het bord bleven staan.
 
Met 9 senioren en 22 junioren konden er 15 teams gevormd worden (Met 31 personen schaken op de 13e). Met een oneven aantal teams, een extra persoon, eerder vertrekkende teamleden werd de uitdaging aangegaan om elke ronde een handmatige indeling te maken.  Met creativiteit kom je een heel eind!  
 
Zoals bijna elke keer eindigde ook dit keer een jeugdteam bovenaan: Koen en Jonathan gingen er met de volle winst vandoor. Met de byes meegerekend valt er dit keer gelukkig ook weer te melden dat elk team op het scorebord kwam. Een speciale vermelding gaat nog naar team Wesdorp. Mariët had haar vader meegenomen en instrueerde hem gelijk hoe het doorgeefschaak effectief te spelen. Deze strategie leidde in ieder geval tot een 50% score en hopelijk heeft dit thuis niet  tot discussies geleid. Wie weet zelfs tot een nieuw seniorlid!
 
Aan het einde van dit seizoen staat er weer een sessie gepland, waarbij de jeugd weer de kans krijgt om de senioren te verslaan. Zowel op collectieve als individuele basis: hoe schaken toch echt een teamsport kan zijn! Voor nu is het hopen dat de juiste schaaksetjes weer in de juiste doosjes zijn verdwenen, zodat ze volgende week weer gebruikt kunnen worden op de gebruikelijk 64 velden in plaats van 128, want dat is soms al uitdagend genoeg.