Jeugd op podium Zeeuwse Grand Prix
Geplaatst 30 november 2013
Een vijftiental jeugdige Denk en Zetters hebben meegedaan aan het Pepernotentoernooi in Vlissingen dat werd georganiseerd door schaakvereniging Souburg. Het was het 5e en laatste toernooi van de Zeeuwse Grand Prix cyclus 2013. In de E groep was er dit jaar geen vertegenwoordiging van Denk en Zet maar in alle andere leeftijdscategorieen werd de strijd wel aangebonden. In alle klassen werd een podiumplaats behaald met uitzondering van de C groep waar 1 punt het verschil maakte. Hierbij een overzicht per groep:

A/B groep:
In de oudste leeftijdscategorie werd zowel de 1e als 2e plaats opgeëist door Denk en Zetters. Goud was er voor Guido van de Breevaart en zilver voor Marcel van den Berge. Alec Harmsen eiste de 5e plaats op in de eindrangschikking. In Vlissingen kon Marcel zijn 1e plaats niet vasthouden doordat hij slechts 5e werd. Guido profiteerde door zijn 3e plek en nam daarmee het gouden stokje over. Alec eindigde in het ”rechter” rijtje.

C groep:
Joost van Eenennaam speelde een ijzersterk toernooi en eindigde met 6 uit 7 op de 2e plaats achter favoriet Bas de Feijter die hij overigens op dit toernooi wel op remise wist te houden. Hij kwam met zijn 3 beste toernooiresultaten slechts 1 punt tekort voor de bronzen plak maar heeft een goede basis gelegd voor aansprekende prestaties in de toekomst! Juan de Graaf behaalde een mooie 7e plaats, zowel in het toernooi als eindrangschikking. Adrian Stoutjesdijk werd 7e deze dag met een 10e plaats in de Grand Prix eindrangschikking. Verder eindigden Paul van de Breevaart en Reinier Flikweert in de middenmoot.

D groep:
De bronzen plaats in deze groep was voor Stef Verjaal die voor het starten van het laatste toernooi nog 2e stond. Hij werd echter gepasseerd door de latere winnares in Vlissingen maar mag toch trots zijn op dit resultaat. Geert van Eenennaam kon deze keer niet mee doen maar werd door zijn vorige 3 toernooien 6e in de eindrangschikking. Elmar Stoutjesdijk legde beslag op een mooie 6e plaats in Vlissingen en eindigde daarmee in de subtop van deze groep. Voor Nicolas Flikweert, Eduard van den Berge, Koen Hakvoort en Ard van Luik was deze dag wederom een leerzame ervaring wat van pas komt in het komende seizoen.

F/G/H groep:
In deze jongste groep had Denk en Zet maar 1 deelnemer maar wel eentje die vanaf het begin om de prijzen mee deed. Laurens van den Berge ging namelijk na 2 ronden alleen aan de leiding maar kon dit door een wat minder sterk slot niet vasthouden. Na een 6e plek in Vlissingen moest hij zich tevreden stellen met een 2e plaats in de eindrangschikking. Zeer goed voor iemand die pas 1 seizoen op de club schaakt!

Hiermee is de 2013 cyclus van de Grand Prix ten einde en in januari wordt de 2014 cyclus gestart met het toernooi van Landau in Axel. Hopelijk weer met net zoveel sportief succes als in 2013!