DEZ wederom winnaar Vierstedentoernooi
Geplaatst 08 maart 2012
Schaakvereniging Denk en Zet is opnieuw het sterkste team gebleken in het vierstedentoernooi. Net als in de vorige edities van 2010 en 2003 was Denk en Zet beter dan UNK uit Zevenbergen, Eeuwig Schaak uit Rucphen en de Schaakhoeve uit Hoeven.
In de eerste ronde werd direkt afgerekend met de grootste concurrent UNK door met 6-2 te winnen. De strijd om de titel was daarmee in feite al gestreden omdat die op papier de twee sterkste teams waren. Daarna werd met maar liefst 7-1 gewonnen van de Schaakhoeve en in de laatste ronde kwamen dezelfde cijfers op het scorebord tegen Eeuwig Schaak.
Doordat UNK uit Zevenbergen ook zijn twee resterende wedstrijden won, legden zij beslag op de tweede plaats gevolgd door Eeuwig Schaak en Schaakhoeve.
Volgende voorjaar wordt het toernooi georganiseerd in Scherpenisse.
In de interne competitie werd niet optimaal geprofiteerd van de afwezigheid van de nummer een en drie van de ranglijst. Johnny van den Berge kwam niet verder dan remise tegen Theo Blonet en Bart Hertog verloor opnieuw en nu van Rick van de Breevaart die hem daardoor op de ranglijst passeert. Verder waren er overwinningen voor Andries de Meyer, Marcel van den Berge en Raymond Leemreijze.
Doordat de top 3 bij de A jeugd won bleef Ardjan de Jong aan de leiding. Paul van de Breevaart kon zijn koppositie in de B groep echter niet langer dan een week vasthouden doordat hij verloor van Juan de Graaf. Door de kleine verschillen valt Paul nu net naast het podium en gaat Joost van Eenennaam weer aan de leiding.