DEZ A wint nipt van Middelburg A
Geplaatst 02 maart 2023
In de 5e ronde van de ZSB avondcompetitie heeft DEZ A met 1.5-2.5 gewonnen van Middelburg A. Op het 4e bord werd het evenwicht bij Rick van de Breevaart niet echt verbroken en was remise het logische vervolg. Dig de Graaf speelde onnauwkeurig in de opening en verloor een tempo en het initiatief. Na de zwarte rochade keerden de kansen maar een verzwakking op de koningsvleugel werd hem noodlottig met stukverlies tot gevolg.
 
Joost van Eenennaam deed daarentegen goed zaken op het 2e bord. Hij was in het vroege middenspel gelijk komen te staan maar later keerde de stelling in zijn voordeel, mede door de opkomende tijdsdruk van zijn tegenstander. Hij maakte het mooi af door een kwaliteitsoffer waardoor minimaal een stuk gewonnen werd en daardoor de partij.
Op het 1e bord bracht Rick van der Pluijm het winnende punt binnen. In het middenspel offerde hij twee lichte stukken voor een toren en 2 pionnen. Na verwikkelingen in het middenspel gingen de pionnen verloren maar ging uiteindelijk met een extra loper het eindspel in en dat was voldoende voor de winst.
 
DEZ A staat hierna stevig in de middenmoot van de regionale 1e klasse.