Derde Open jeugdkampioenschap Tholen geslaagd
Geplaatst 14 maart 2015
Afgelopen zaterdag 14 maart werd in het nieuwe Woon Zorg Complex het derde Open Jeugdkampioenschap van Tholen gehouden. Ruim vijftig jeugdschakers uit Zeeland, Brabant en België kwamen in verschillende leeftijdsklassen tegen elkaar uit.

In de AB groep was Bas de Feijter de gedoodverfde favoriet en voldeed ook aan alle verwachtingen. Hij moest alleen een halfje aan Iris Schelleman die als tweede finishte. Lydia Dubbeldam en Joost van Ennenaam eindigden gedeeld derde.

De C-poule was een prooi voor Xander Joosse. De Souburger was ongenaakbaar en hield Fardin Hematyar en Alex Karapetov achter zich. Ard van Luik van Denk en Zet eindigde verdienstelijk op de vierde plaats.

In de D-poule verzamelde Zofyra Joosse en Nina de Putter evenveel bordpunten en weerstandspunten. Zofyra werd op basis van meer SB punten echter groepswinnaar, Laura Tiggelman werd derde.

De eerste prijs in de E-poule ging mee terug naar Gent: Ellen Deleu wist Stan Heijens en Vincent Tiggelman van zich af te houden.

In de F-groep maakte Sven de Putter indruk met een perfecte score van 9 uit 9. Karen en Leen Deleu maakt het familiefeestje compleet door beslag te leggen op de tweede en derde prijs.