Beide Denk en Zet teams Kampioen!
Geplaatst 28 februari 2020

Nadat Denk en Zet A al kampioen was na de voorlaatste ronde heeft het B-team in de laatste ronde het kampioenschap (in de derde klasse avondcompetitie) uit het vuur gesleept.

 

Om nog kampioen te worden moesten de Scherpenissenaren allereest zelf winnen in en tegen Goes D. Als dat zou lukken (3 – 1 winst, check) hadden ze ook nog de medewerking nodig van Oostkapelle en De Zwarte Dame C. Die medewerking kwam er, doordat de Kruiningers in Oostkapelle er niet in slaagden minimaal één matchpunt mee te nemen. Hierdoor eindigen zowel Middelburg C, de Zwarte Dame C en Denk en Zet B op 9 wedstrijdpunten, maar zijn de 17 bordpunten voldoende om de titel op te eisen.

 

Naast de eigen verdienste van de Thoolse spelers is dit kampioenschap mede mogelijk gemaakt door het op de vierde plaats geëindigde Oostkapelle. Zij wisten zowel Middelburg als De Zwarte Dame wedstrijdpunt(en) te ontfutselen, waar ze ons`de overwinning EN 3,5 bordpunten 'gunden'.

 

De kampioenschappen van beide teams krijgen extra glans door de beste (persoonlijke) scores in de respectievelijke klassen. In de tweede klasse is Rick van der Pluijm als eerste geëindigd met 6,5 uit 7 op de voet gevolgd door Joost van Eenennaam met 6 uit 7. In de derde klasse wordt het persoonlijke score podium ook aangevoerd door een Denk en Zetter. Door in een rechtstreeks duel in de laatste ronde de op dat moment nummer één staande Goesenaar te verslaan, eist Rick van de Breevaart met 4 uit 4 het hoogste treedje op. Theo Blonet bezet de bronzen positie met 4 uit 5.

 

Tenslotte kende het A-team in de laatste ronde verrassend weinig moeite met runner-up Zierikzee A. Door de zege van 3,5 – 0,5 wordt dit seizoen afgesloten met 14 uit 14 wedstrijd- en 23,5 uit 28 bordpunten. Een resultaat waar teamleider Sebastiaan Koedoot tevreden over is. Of dat ook geldt voor de teamleider van het B-team Andries de Meyer is nog maar de vraag, aangezien hij altijd op de tweede plaats inzette en nu in de laatste ronde met lede ogen moest toezien hoe het B-team deze tweede plaats 'verspeelde'...