Koude zolder vereist warm spel

Na twee weken geen verslag nu zelfs de datastick vergeten om de resultaten en stand van de 23e ronde op deze vrijdagavond 23 februari mee te nemen en te uploaden. Gelukkig is deze gebrekkige verslaggeving geen weerspiegeling van de opkomst deze weken bij schaakvereniging Denk en Zet. En dankzij deze goede opkomst speelt iedere week iedereen een partij tegen iemand van ongeveer gelijke speelsterkte.

ZSC kansloos ten onder tegen Messemaker

Zie Scherpe Combinatie heeft in de landelijke klasse 3G de confrontatie met een (tot deze ronde) directe concurrent voor degradatie met duidelijke cijfers verloren. De afwezigheid van onze twee ratingsterksten alsmede het deze keer niet kunnen (en mogen?) opstellen van acht spelers werken natuurlijk niet in ons voordeel, maar in the end valt er zeker niets af te dingen aan de zege van de reserves van Messemaker 1847.

Remise is geen optie in ronde 20

Ronde 20 van de interne competitie kende geen remises. Daar waar Theo Blonet vorige week nog Daniel Scherpenisse (die nu oneven was) doceerde over het Siciliaans, liet hij nu na de partij volwassene Hans Smits zien waar Smits het beter had kunnen spelen om verlies te voorkomen (dan wel uit te stellen).

Rob Cross van de schaakwereld speelt bij Denk en Zet

Natuurlijk is met het avondtempo van 60 minuten per persoon en 30 seconden increment per zet een partij meestal sneller afgelopen dan “vroeger”. Toch had iedereen het gevoel dat het nu nog vroeger was dan anders toen de laatste partij van de avond eindigde. Toch was dit niet het geval. Wellicht het lengen der dagen? De wederom te vroeg in actie gekomen lente-natuur van de natuur? Of kwam het doordat de laatst beëindigde partij van de avond werd gespeeld door een speler met de speelstijl van Rob Cross?

Two out of three aint bad

Drie teamwedstrijden, twee interne partijen en één vrijwillig terugtrekken kenmerkten deze vrijdagavond. Geen slechte opkomst aan het einde van de week van blue monday. En de resultaten? Meat Loaf zong er al over!