Oliebollentoernooi groot succes

Het jaarlijkse Oliebollentoernooi is een groot succes geworden gezien het hoge aantal deelnemers en de aanwezige spirit. Maar liefst zeventien jeugd- en seniorleden gingen de strijd aan met hun tegenstander (en de klok!). Onder het genot van een oliebol werden maar liefst zestien ronden afgewerkt.

Tweede team boekt eerste overwinning

Het tweede team heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt door met 3-1 te winnen van Goes 4. Op het eerste bord speelde Jan de Graaf de Siciliaanse verdediging en kwam al snel goed te staan. Toen de Goese speelster ook nog met de dame op stap ging en de weg kwijt raakte, kon De Graaf de dame vangen en was de partij snel afgelopen. Er ging een tweede dame verloren maar dan op het vierde bord bij Wilco Lindhout. Bij een pionnenruil kwam hij een pion in het voordeel maar vergat bij de volgende zet dat zijn dame aangevallen stond en kon de stukken zodoende weer terug in de doos doen.

Eerste team alleen aan kop

Het eerste team van Denk en Zet is door een grote overwinning op Vlissingen alleen op kop gekomen. In Vlissingen werd het 5-1 voor het Thoolse team terwijl concurrent De Zwarte Dame 2 uit Kruiningen een punt liet liggen bij het Witte Paard 5 in Sas van Gent.

Verlies door praatschaak

Ibrahim Bajramovic deelde in ronde 14 een gevoelige klap toe aan voormalige kampioen Sebastiaan Koedoot. Bajramovic speelde zoals gewoonlijk met de witte stukken een akadabra opening, waartegen Koedoot een volle mep pionnen in het centrum gooide. Sensatie brak los en mede door al dat praatschaak verloor Koedoot zijn concentratie. De stilte brak aan. Bajramovic kwam toch in een verdrukte stelling twee stukken voor te staan en kon daarmee langzaam afronden naar een gewonnen stelling.

Dig de Graaf verstevigt koppositie

In de interne competitie van Denk en Zet heeft Dig de Graaf zijn koppositie verder verstevigd door een snelle overwinning op Bart Hertog. Na een Damegambiet kreeg De Graaf met zwart gemakkelijk gelijk spel na te veel geschuifel met de witte loper door Hertog. Door zes zetten met hetzelfde stuk te doen in de eerste negentien zetten gaf hij het initiatief uit handen, waarna De Graaf de lijnen kon openen. Hertog leek een interessant schijnoffer te doen met zijn paard met als doel damewinst. Hij overzag echter dat er allerlei dreigingen waren en twee zetten later stond Hertog schaakmat.

Eerste team verslaat Souburg 3

Het eerste team van Denk en Zet heeft goede zaken gedaan door mede-koploper Souburg 3 met 3.5-2.5 te verslaan. Na deze overwinning gaat het eerste zestal samen met De Zwarte Dame 2 uit Kruiningen aan de leiding in de eerste klasse van de Zeeuwse schaakbond. Pas in de laatste ronde in april vindt de direkte confrontatie tussen deze twee teams plaats.

DEZ2 ten onder bij DZD4

Het tweede team is met 3-1 ten onder gegaan bij DZD4 in Kruiningen. De enige winstpartij kwam op naam van Ibrahim Bajramovic en de overige drie partijen van Johnny van de Berge, Raymond Leemreijze en Wilco Lindhout gingen verloren.

Drie spelers overzien stukwinst

In de staart van de ranglijst speelde Andries de Meyer met wit tegen Wilco Lindhout en beide spelers presteerden het om stukwinst niet te zien. Aanvankelijk kwam er een rustige opening op het bord waarbij zwart zijn c pion doorschoof naar c4. De Meyer had als eerste de kans een stuk te winnen.

De weg omhoog gevonden

Na de eerste vier ronden stond Rick van de Breevaart met even zoveel verliespartijen stijf onder aan de ranglijst. Een kampioen onwaardig en dat vond hij zelf ook. Ruim een maand later is hij na de vijfde opeenvolgende overwinning opgeklommen naar de derde plaats achter Jan de Graaf, die tweede staat, en Dig de Graaf.

Gelijkspel DEZ 2

Het tweede team van Denk en Zet heeft in haar eerste wedstrijd de punten gedeeld tegen het vierde team uit Terneuzen. Het viertal won en verloor een partij en speelde remise op de overige twee borden. De jongste van het viertal was het eerste klaar. Marcel van de Berge kwam aanvankelijk door onnodig veel damezetten in de opening niet sterk tot ontwikkeling.

Revanche voor Van de Breevaart Jr

Bart Hertog en Rick van de Breevaart kwamen elkaar voor de tweede keer tegen dit seizoen. Nieuwkomer Hertog had toen nog verrassend gewonnen van de kampioen van vorig jaar, maar Van de Breevaart liet zich deze keer niet verschalken. In de drakenvariant van het Siciliaans rocheerden beide spelers lang waarbij de koningsaanval over beide vleugels niet plaats kon vinden.

Eerste team wint ook tweede wedstrijdq

Schaakvereniging Denk en Zet heeft ook haar tweede wedstrijd gewonnen in de eerste klasse van de Zeeuwse schaakcompetitie. In Sas van Gent werd met 3.5-2.5 gewonnen van het vijfde team van Het Witte Paard. Beide teams speelden niet in hun sterkste opstelling.

Torenwinst onvoldoende voor partijwinst

De meest bijzondere partij van de avond kwam toch wel op naam van Andries de Meyer en Corne Niemantsverdriet. Na een Italiaanse opening had Niemantsverdriet een incorrect stukoffer gemaakt en tegelijkertijd de lijnen geopend voor De Meyer om binnen te dringen op de koningsvleugel.

Nieuwe koploper

Na een korte afwezigheid speelde Peter van de Breevaart met wit tegen de nestor van de club Theo Blonet. Van de Breevaart kwam daarmee met voordeel uit de opening en wist met zijn paardenkoppel binnen te dringen op de damevleugel. Blonet dacht de oplossing gevonden te hebben maar kreeg ineens een vork en verloor een stuk. De felicitaties gingen daarmee naar zijn tegenstander die hopelijk weer inspiratie en tijd heeft gevonden om dit een vervolg te geven

Van de Breevaart Jr kan weer winnen

Na vier achereenvolgende verliespartijen weet Rick van de Breevaart weer wat winnen is. In een damegambiet werd Corne Niemantsverdriet in een mooie aanvalspartij verslagen. Al vroeg liet Niemantsverdriet pionverlies toe op c7 en kwam na een niet aangenomen schijnoffer nog verder onder druk te staan. Nadat de zwarte koning niet in veilige haven gebracht kon worden, brak Van de Breevaart het centrum open en kwam tot beslissend voordeel.

Gebroeders De Graaf pakken volle buit

Dig de Graaf had een makkelijke schaakavond. Hij was al ruim binnen het uur klaar met nieuwkomer Bart Hertog. Deze blunderde in een Spaanse partij onnodig op de elfde zet, kwam materiaal achter en gaf op. Broer Jan de Graaf speelde met zwart ook solide partij tegen Ibrahim Bajramovic

Denk en Zet 1 goed uit de startblokken

Het eerste team van Schaakvereniging Denk en Zet heeft thuis goede zaken gedaan tegen Koudekerke ondanks een slechte start. Op bord 4 speelde Johnny van den Berge tegen de alom bekende L. Boone een open partij waarbij de Koudekerkenaar het voordeel in een scherp middenspel naar zich toe wist te trekken.

Nieuwkomers doen het goed

Na vijf jaar afwezigheid in het buitenland mocht Dig de Graaf testen of hij het spelletje nog niet was verleerd. Het was gelijk een goede test want hij moest het opnemen tegen koploper Joris van Dijke die zijn eerste twee partijen had gewonnen. Er kwam een uiterst scherpe Konings-Indische partij op het bord.

Koedoot en Dijke op dreef

De inloopavond van schaakvereniging Denk en Zet heeft weer een nieuw lid opgeleverd. Bart Hertog pakt na tientallen jaren weer eens de stukken op en werd gelijk ingedeeld tegen Rick van de Breevaart. Van de Breevaart die vorige week verloor van zijn vader kwam er bij de opening al achter dat Hertog een serieuze titelkandidaat is.

Van der Sleen haalt uit

Met een korte ledenvergadering startte Schaakvereniging Denk en Zet de eerste competitieavond van het nieuwe seizoen. Peter van de Breevaart nam na ruim vijf jaar afscheid als voorzitter en overhandigde de voorzittershamer symbolisch aan Dig de Graaf. De "oude" voorzitter van weleer zit na zijn terugkeer van werkzaamheden in het buitenland nu weer op zijn plaats.

Nieuwe website online

Van harte welkom op onze vernieuwde website! Een nieuw seizoen starten we met goede voornemens en in dit geval ook nog eens met een nieuwe website. Eigentijds, fris en verder zonder toeters en bellen. Dit alles is mogelijk gemaakt door Luters webdevelopment een jong en dynamische bedrijf wat voor elk website probleem een oplossing heeft. Wat mij betreft een warm applaus voor deze creatie en prestatie.

Rick scoort 15 uit 18 in simultaan

Een knap resultaat van de jonge en kersverse clubkampioen. Traditie getrouw speelt de nieuwe clubkampioen simultaan tegen zijn clubgenoten. Zowel de jeugd als senioren namen deel aan dit altijd gezellige evenement.

Prijswinnaars Braderie Scherpenisse

Hoeveel schaakstukken zitten er in deze wasmand? Dat was de vraag die menig hersen liet kraken afgelopen zaterdag tijdens de braderie in Scherpenisse. Na afloop zijn de stukken geteld. Het waren er 915! De prijzen gingen naar: Dig de Graaf (portable DVD-speler) Leon Deelen (wijnpakket) Hans Dijke (fles wijn) A. Lindhout (miniatuur MF tractor) Martijn Brinkman (tas met inhoud)

Bekeruitreiking en doorgeefschaak

Traditioneel werd op de op één na laatste schaakavond gezamenlijk ingevuld door de jeugd en de senioren. Doorgeefschaak stond op het programma. En dat is toch altijd weer even anders dan een gewone schaakpartij.