Jeugdschaak

Elke vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur is er gelegenheid het schaakspel onder de knie te krijgen. Veel spelen is vanzelfsprekend belangrijk maar wat zeker helpt bij het goed leren schaken is een goede theoretische basis. Daarom starten wij de avond met een half uurtje "theorie"

De theorie
Voor het gericht lesgeven maken we gebruik van de beproefde stappenmethode van Brunia- Van Wijgerden. Deze serie bestaat uit 6 les- en werkboeken waarin het schaakspel stap voor stap wordt uitgelegd. Al vanaf stap 1 nemen we examens af om te zien of je naar de volgende stap genomen kan worden. Bij voldoende score levert dit een officieel diploma op.

Interne competitie 
Veel spelen is belangrijk om het spel te leren. Daarom spelen we na de theorie-lessen een partijtje schaak. De trainer zal na de gespeelde partijen, zetten of combinaties die behandeld zijn aanwijzen en zo proberen de geoefende stof in de partij te leren herkennen. Om het leerproces te bevorderen is het nodig dat je speelt op je eigen niveau. Bij de indeling wordt hier rekening mee gehouden. De stappen 1 en 2 spelen hun competitie binnen de B-groep, stap 3 en hoger speelt in de A-groep. 

Teamwedstrijden
De Zeeuwse schaakbond (ZSB) organiseert verschillende competities voor jeugdteams. Met tenminste één jeugdteam samengesteld uit de A-groep nemen we deel aan deze competitie. 

Toernooien
In de provincie worden jaarlijks diverse toernooien georganiseerd. Als vereniging proberen we het bezoek aan deze toernooien te stimuleren. Indien nodig zullen we een beroep doen op de ouders / verzorgers voor vervoer.