Laatste nieuws

Rokade en waarom veld a8 zo belangrijk is

Als er al een schaakthema deze vrijdagavond was, betrof het wel rokeren. Het was jammer dat Johnny van den Berge er niet was, niet alleen vanwege zijn positie op de ranglijst, maar ook vanwege het openingsspel van een aantal spelers. Van den Berge zal trots zijn op hoe snel sommigen gebruik maakten van deze changé-dans-éénzetter om hun koning in veiligheid te brengen en hun toren te activeren. Een zet trouwens die echt maar met één hand mag worden uitgevoerd en niet met twee handen tegelijk, maar dat terzijde.

Stormachtige dertiende ronde

Naast dat de maan door de kale knotwilgen langs de oude postweg scheen, raasde ook de wind wild over het polderlandschap rondom Scherpenisse. En in een historisch monumentaal pand blijft dat niet onmerkbaar. Vergezeld door het knusse fluiten van de wind rondom de schaakzolder werkten acht spelers hun partij af.

Black Friday voor diverse (teams)

Afgelopen jaar kwam Halloween overwaaien uit Amerika. Dit jaar doet Nederland officieel mee met de Black Friday rage. We maken ons druk over Russische hackers, maar nemen zonder slag of stoot de Amerikaanse hypes over. Is dit nu het uitdragen van Trumps '”let's make America great again!”?


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Locatie


Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Locatie


Schaken is het snelste spel van de wereld omdat men met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen. (Albert Einstein 1879-1955)