Laatste nieuws

Tombola in posities vier tot en met tien

Toen de meeste senioren binnen druppelden waren er acht jeugdpartijen gespeeld die allemaal in het voordeel van de witspeler waren beslist. Op dat moment was er nog één jeugdpartij bezig, waar de witte stukken ook domineerden. De zwarte koning had alleen nog maar één pion over om zich achter te verschuilen. Verder there was nowhere to run and/ or hide. Echt nergens, dus dan is mat meestal het gevolg. Meestal, want dan moet de zwarte koning wel aangevallen staan, wanneer zwart aan zet is. En dat stond hij niet. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt (met beide kanten): pat...

Denk en Zet teams houden alles in eigen hand

Naast twee externe duels werden er deze herfstachtige vrijdagavond 17 maart drie partijen in de interne competitie afgewerkt. Wilco Lindhout bereikte de vijfde positie door Raymond Leemreijze te verslaan. Hans Smits en Juan de Graaf hadden het mooiste uitzicht en de meest tochtige lokatie zo vlak bij het raam. Wellicht dat deze factoren bijdroegen aan de overeengekomen remise. Tenslotte wist Johnny van den Berge eindelijk eens van Theo Blonet te winnen.

De juiste zet

De juiste zet. Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan. Zo ook deze vrijdagavond op de schaakzolder. De op de diverse plaatsen vernieuwde nooduitgangverlichting bracht meer nood dan licht in de gedachten van Ibrahim Bajramovic, Andries de Meyer en Hans Smits.


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Locatie

Interne competitie Senioren
vrijdag 31 maart 2017, Tijd: 20:00
Jeugd - Schaakles + interne competitie
vrijdag 31 maart 2017, Tijd: 18:30
Souburg 2 - ZSC
zaterdag 1 april 2017, Tijd:
Souburg B - DEZ A
donderdag 6 april 2017, Tijd: 20:00

Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Locatie


Schaken is het snelste spel van de wereld omdat men met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen. (Albert Einstein 1879-1955)