Laatste nieuws

Alle drie DEZ teams verliezen weer niet

Na een stroeve start is het voor alle drie de externe teams van schaakvereniging Denk en Zet gelukt om voor de tweede ronde op rij niet te verliezen. In de tweede klasse wist het B-team, na de overwinning vorige week op Terneuzen A, in het bastion van Middelburg de gelijkgestemden (B) van de opponent in evenwicht te houden. Dit equilibrium van 2-2 kwam wel tot stand zonder vredelievende remises. Kopman Johnny van de Berge en staartman Guido van de Breevaart delfden het onderspit tegen Ronald Lauer respectievelijk nestor Ad van der Weel. Bart Hertog en Theo Blonet konden wel de volle buit binnenhalen tegen Arjan van Tuijl en Alex Jonkheer. Mooi dat de twee langst(ver)dienstelijken van beide verenigingen in deze teams tegenover elkaar zaten!

Zie Scherpe Combinatie blijft op 50%

Met zes man in een drietal auto’s trokken de schakers van het combinatieteam Zie Scherpe Combinatie naar Terneuzen om het restant van de wedstrijd tussen Zie Scherpe Combinatie en Scheldeschaak te spelen. De borden drie en vier tussen Sjaak Spiegels en Gerard de Winter respectievelijk Martin Krijger en Kees Freeke waren vooruit gespeeld en beide partijen waren in remise geëindigd. Vooraf waren er twee voorspellingen wat de opstelling van de overige zes Zeeuws-Vlamingen betrof. Of er zouden wat super-rating-subs opgetrommeld zijn, of er zou gebruik worden gemaakt van een tactische opstelling. Bij aankomst bleken er geen super-rating-subs aanwezig te zijn. Bij het zien van de opstelling bleek deze inderdaad tactisch te zijn. Zodoende hadden we op de borden één en twee een fors ratingoverwicht, op het achtste bord het omgekeerde en waren de borden vijf tot en met zeven ELO-wijs aan elkaar gewaagd (waar we op de borden vijf en zeven iets onder deden). Op papier alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd. En dat werd het dan ook.

Hoog opkomstpercentage met 15 kiesmannen

Net als vorige week vrijdag werden er vanavond (nu onder toezicht van de oneven gelote Hans Smits) wederom zeven wedstrijden afgewerkt in de interne competitie. Het moet lang geleden zijn dat er zoveel partijen zijn gespeeld in een interne ronde (en dat nu zelfs twee weken achter elkaar). Zou een poging tot een flauw bruggetje naar de actualiteit kunnen zijn met een motto als “let’s make Denk en Zet great again”, maar dat is lariekoek, want onze vereniging floreert toch al weer meer dan acht Amerikaanse presidentstermijnen. Overigens was in tegenstelling tot de Amerikaanse verkiezingen van afgelopen week vanavond op de schaakzolder ‘blauw’ wel de favoriete kleur. Het verschijnen van deze kleur op het bierflesje geeft aan dat dit het juiste moment was om het flesje ‘te callen’ c.q. te serveren. Een stuk koeler dan die verhitte verkiezingen.


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Meesterklasse C - Den Bosch
zaterdag 10 december 2016, Tijd:
Jeugd - Schaakles + interne competitie
vrijdag 16 december 2016, Tijd: 18:30
Souburg 2 - ZSC
zaterdag 17 december 2016, Tijd:
Goes B - DEZ A
vrijdag 23 december 2016, Tijd: 20:00

Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Blijf op de hoogte over het reilen en zeilen van onze vereniging.  Voor de liefhebber, huisschaker, clubschaker, bewonderaar van het spel, belangstellenden, ouders, buren, vrienden, kennissen en iedereen die we niet genoemd hebben.