Laatste nieuws

Jeugd verslaat Senioren

Hoe de Zeeuwse wind ook haar best deed deze vrijdagavond de dertiende, kreeg ze toch geen gehoor bij de aanwezigen op de schaakzolder. De wind werd namelijk overstemd door de jeugd en senioren, welke weer met veel plezier het twee maal per jaar terugkerende doorgeefschaak speelden. Het zijn zo een beetje ook de enige avonden dat de orde enigszins verstoord mag worden. Net zoals het ook de enige avonden zijn dat de reguliere schaakpatronen op de borden verstoord worden. Alles kwam deze avond weer langs: vier witte paarden, pionnen die trotse dames werden maar na het slaan weer gedegradeerd werden tot pion, offers, tijdnood en veel stukken die achter het bord bleven staan.

Oliebollenschaak

Oliebollen is toch iets van oudjaar? Iets van vorig jaar? Iets van een week geleden? Helemaal juist! Gaat dit op het eiland Tholen dan anders? Vieren ze, net als in China, dit op een later tijdstip daar? Nee hoor, het traditionele (gesloten) snelschaaktoernooi werd bij schaakvereniging Denk en Zet op hetzelfde moment gespeeld als altijd, alleen het verslag hiervan is enigszins verlaat.

N.O.G. vaart de juiste koers!

De mogelijke niet-schakers onder u zullen bij deze titel iets denken in de trend van “oh nee, niet alweer een nieuwe politieke partij”. Hoewel deze afkorting niet staat voor iets als “Nederland Ontwaakt Groots”, bleek afgelopen week de N.O.G. wel net zo populair als de oprichting en/of afsplitsing van politieke partijen de afgelopen kabinetsperiode. In het geval van de drie externe teams van Denk en Zet werd deze ”Niet Op Gekomen” joker twee maal ingezet en twee maal met succes. De teams die met drie personen van vlees en bloed kwamen opdagen wonnen hun wedstrijden. Denk en Zet C en De Vesting bedienden zich van deze tactische opstelling en gingen er met drie man met een overwinning van 3-1 respectievelijk 2,5–1,5 vandoor.


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Interne competitie Senioren
vrijdag 20 januari 2017, Tijd: 20:00
Jeugd - Schaakles + interne competitie
vrijdag 20 januari 2017, Tijd: 18:30
Interne competitie Senioren
vrijdag 27 januari 2017, Tijd: 20:00
Jeugd - Schaakles + interne competitie
vrijdag 27 januari 2017, Tijd: 18:30

Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Je wordt oud als je bij het schaken buiten adem geraakt. (Ed Wynn Amerikaans cabaretier en acteur 1886-1966)