Laatste nieuws

Landau ook op zeven borden te sterk voor ZSC

Zie Scherpe Combinatie maakt vorderingen in de landelijke derde klasse G. Het aantal bordpunten dat was behaald in de eerste ronde tegen CSV werd nu door het combinatieteam uit Zierikzee en Scherpenisse tegen Landau met 50% overtroffen: de wellicht meesmuilende lezer zal dit anderhalve bordpunt nog steeds als uitermate schamel, dan wel als teken van een inmaakpot betitelen. Schamel zeker. Inmaakpot, dat viel eigenlijk goed mee. Wederom gingen er een paar uur overeen alvorens de eerste echte partij was afgelopen en kon de beheerder pas tegen half zeven de deur onderaan de wenteltrap afsluiten.

Getelefoneerd spel en jeugdig overwicht

Wist vorige week de onnavolgbare Ibrahim Bajramovic in een korte partij het punt naar zich toe te trekken, deze vrijdagavond was sprake van het tegendeel. Met de witte stukken kon hij geen potten breken tegen Peter van de Breevaart. Nadat er twee paarden in het doosje waren verdwenen was het beltegoed wel op. Gelukkig zou een dag later alles anders zijn.

Twee ronden op een bierviltje

Ibrahim Bajramovic schaakt bijna altijd onnavolgbaar. De ene keer leidt dat tot spectaculaire winstpartijen en een andere keer tot korte verliespartijen. Vanavond was van de vijf partijen zijn partij als eerste klaar. Tegen Wilco Lindhout wist hij een vrijpion met bonus op het bord te krijgen, wat genoeg was voor de enige zwartoverwinning deze avond.


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Locatie


Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Locatie


Schaken is het snelste spel van de wereld omdat men met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen. (Albert Einstein 1879-1955)