Laatste nieuws

Spannende bonusronde

Het laatste deel van de titel slaat niet op de laatste ronde van de interne competitie die werd afgewerkt: deze stond immers al vanaf het begin van het seizoen op de kalender. Spannend waren deze drie wedstrijden wel, althans er werd zowaar echt stil geschaakt, dus dan moet dat bijna wel.

ZSC eindigt tiende ronde zoals ze seizoen begon

Teamcaptain Martin Krijger mailde na de wedstrijd: "tja…het blijft moeilijk van DZD te winnen…". Ook in dit seizoen, waarin Zie Scherpe Combinatie wederom tweede is geëindigd in de hoofdklasse, is dit weer een feit: alleen koploper Landau 2 en lijstduwer De Zwarte Dame 1 bleken onze meerdere te zijn over de onderlinge twee ontmoetingen bekeken.

Tien, tien en nog eens (bijna) tien

Het verlate verslag van de dertigste (3x10) interne competitieronde had kunnen beginnen met dat er deze ronde met tien schakers werd gespeeld. Dat had ook in theorie gekund, maar de wel aanwezige jeugdleider Andries de Meyer gaf al ruimtijdig aan dat hij deze avond niet intern zou spelen (wellicht dat hij zijn tien winstpartijen niet wilde uitbreiden naar elf en daarmee de titel van dit verslag minder cachet zou geven?). Toen iedereen uiteindelijk binnen was gedruppeld bleken er tien senioren te zijn, maar waarvan dus negen speelgerechtigden.


Kijk, Denk en Zet!

Agenda

Locatie

Locatie

Snelschaken (Jeugd en Senioren)
vrijdag 26 mei 2017, Tijd: 19:00
Uitje senioren (2 of 9 juni)
vrijdag 2 juni 2017, Tijd:
ZSC promotie / degradatie wedstrijd
zaterdag 10 juni 2017, Tijd:
Grand Prix (Goes)
zaterdag 24 juni 2017, Tijd:

Speellocatie                                                    Speelavond op vrijdag
Het Oude Raadhuis, Hoge Markt 6               Jeugd 18.30 - 20.00 uur 
4694 CG Scherpenisse                                    Senioren vanaf 20.00 uur    

Locatie


Schaken is het snelste spel van de wereld omdat men met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen. (Albert Einstein 1879-1955)