Denk en Zet

Schaakvereniging Denk en Zet is op 19 oktober 1983 opgericht te Sint Maartensdijk. Doelstelling van de vereniging is het instandhouden en uitbreiden van de schaaksport op het eiland Tholen e.o. Schaakvereniging Denk en Zet staat ingeschreven in het verenigingenregister bij de KvK onder nr. 40310659

Gilles Dijke richtte samen met vier anderen de schaakvereniging op. De speellocatie was de Haestinge in Sint Maartensdijk. Wat aanvankelijk als gezelligheids clubje startte en dat ook nog steeds is werd in 1989 verhuisd naar de huidige speellocatie, de zolder van het voormalige raadhuis te Scherpenisse. De eerste jaren was Denk en Zet aangesloten bij de Brabantse schaakbond. Met de komst van de Oesterdam heeft de vereniging besloten aansluiting te zoeken bij de Zeeuwse schaakbond.

Kort na de oprichting werd een logo ontworpen welke zijn waarde ruimschoots heeft bewezen. Met de lancering van de nieuwe website in 2009 is een eigentijdse huisstijl uitgedacht door de ontwerper. Het wapen van de gemeente Tholen maakt net als in het oude logo onderdeel uit van het nieuwe clublogo.